Achats de plus de 70 € livraison gratuite. (Catalogne)

La Cooperativa La Granadella comença la collita d’olives i posa en marxa el nou molí

La Cooperativa La Granadella comença la collita d’olives i posa en marxa el nou molí

Es preveu una producció similar a la de la campanya anterior, uns 600.000 kg

La nova maquinària permet reduir el temps d’obtenció de l’oli en 4 o 5 hores

La Cooperativa La Granadella ha començat avui la campanya de la collita d’olives i ha posat en marxa la maquinària del nou molí, ubicat en un nou edifici de 2.300 m2 a l’entrada del municipi a poca distància de les instal·lacions ja existents. Enguany es preveu una producció de 600.000 kg, una xifra similar a la de la campanya anterior, que correspondria a un 70% o 80% de la producció habitual.

El nou molí és el resultat de la fusió de la Cooperativa La Granadella i de la de Torrebesses i pot arribar a molturar fins a 200 tones diàries d’olives, el que suposa un augment de la capacitat productiva de la Cooperativa, que fins ara era de 90 tones diàries. A més, compta amb 3 línies de producció: una per a l’oli d’oliva verge extra, una altra per a l’oli d’oliva verge extra ecològic i una tercera per a l’oli d’oliva verge extra prèmium. Cal destacar que amb aquesta nova maquinària el temps entre l’arribada de les olives i l’obtenció de l’oli s’ha reduït en 4 o 5 hores. D’aquesta manera, el producte resultant és de més qualitat i manté tots els aromes i propietats de l’oliva.

El president de la Cooperativa La Granadella, Ramon Barrull, destaca que aquestes noves instal·lacions “ens permeten unir dos conceptes: qualitat i quantitat. Per una part, augmentem la capacitat de producció i d’emmagatzematge i podem mantenir inalterables les propietats de l’oli, i per l’altra, optimitzem el procés d’obtenció tant en l’oli d’oliva verge extra com en l’oli d’oliva verge extra prèmium”.

L’oli verd d’aquesta nova collita sortirà a la venda el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre coincidint amb la Fira de l’oli de la Granadella ‘La Primera Premsada’, en la qual se celebrarà el centenari de la Cooperativa, amb la inauguració del nou molí, la presentació del llibre 'Oli d’oliva i cooperativisme a la Catalunya de Ponent. Cooperativa la Granadella (1920-2022)', un dinar de germanor i visites guiades al Museu de l'Oli de Catalunya, entre moltes altres activitats.