Achats de plus de 70 € livraison gratuite. (Catalogne)

Beneficis i propietats nutricionals de l’oli d’oliva verge extra

Beneficis i propietats nutricionals de l’oli d’oliva verge extra

Creus que l’oli d’oliva verge extra (OOVE) és un greix? Tens raó, però has de saber que és un greix saludable i que et pot aportar molts beneficis, per les seves propietats nutricionals, si l’introdueixes a la teva dieta.

Abans, però, has de saber que si vols comprar un oli de bona qualitat, t’has de fixar en alguns detalls. El de màxima qualitat és l’oli d’oliva verge extra perquè s’obté directament de les olives, mitjançant procediments mecànics, i no té defectes; l’oli d’oliva verge, en canvi, també és el suc de l’oliva, però no arriba a l’excel·lència de l’anterior perquè pot tenir algun defecte. El de pitjor qualitat és l’anomenat oli d’oliva (que al supermercat podem trobar etiquetat amb els adjectius de “suau” o “intens”), és un oli que ha estat descartat en obtenir-lo perquè és massa àcid o té algun atribut organolèptic negatiu, i que ha passat un procés de refinat (tractaments químics i físics que impliquen la pèrdua de les propietats nutricionals) per poder-lo comercialitzar.

Dit això, el perfil d’àcids grassos de l’OOVE són essencials per al bon funcionament del nostre organisme i per prevenir malalties. Aquests són els beneficis i les propietats nutricionals:

  • Conté àcid gras monoinsaturat, que afavoreix els nivells del colesterol “bo” (HDL) i disminueix els del “dolent” (LDL). També conté àcids grassos poliinsaturats, que tenen propietats antiinflamatòries.
  • És ric en vitamina E i polifenols, que actuen com a antioxidant i eviten el procés d’envelliment, i vitamina K, que protegeix les neurones cerebrals.
  • Els àcids grassos que conté també li donen propietats cardioprotectores, és a dir, preventives de malalties cardiovasculars.
  • Hi ha estudis que relacionen el consum d’OOVE amb la prevenció contra el càncer de mama i de còlon.
  • Té una funció digestiva i afavoreix el trànsit intestinal.

Aquests són alguns dels beneficis i propietats més destacats de l’oli d’oliva verge extra. A més, sabies que els experts aconsellen consumir diàriament uns 40 mil·lilitres d’OOVE? Vindrien a ser entre quatre i cinc cullerades soperes. Així que ja ho saps, fes-lo un imprescindible en la teva dieta.