El llibre del centenari de la Cooperativa La Granadella, destacat en una revista acadèmica de prestigi
Aktie
El llibre Oli d’oliva i cooperativisme a la Catalunya de Ponent. La Cooperativa La Granadella (1920-2022), publicat en motiu del centenari de la Cooperativa La Granadella, ha estat ressenyat en el darrer número de Historia Agraria. Revista de agricultura e historia rural, una de les publicacions acadèmiques d’història del món rural més reconegudes a nivell estatal i internacional.
En la ressenya, l’autor Raimon Soler-Becerro felicita la Cooperativa per aquesta iniciativa i posa en relleu el treball rigorós i, alhora, divulgatiu que ha realitzat l’autor, Ramon Ramon-Muñoz, en col·laboració amb altres especialistes. L’article assenyala que l’obra mereixerà "un lloc destacat en la bibliografia del cooperativisme", reconeixent així la seva contribució tant al coneixement històric com al moviment cooperatiu.
El llibre ofereix una anàlisi exhaustiva del paper de la Cooperativa La Granadella des de la seva fundació el 1920, no només en l’àmbit de la producció d’oli d’oliva sinó també com a motor social i econòmic de la Granadella. Al llarg de les seves pàgines, s’aborda l’evolució del cooperativisme a Catalunya, emmarcant la història local dins d’un context més ampli.
Aquest reconeixement per part d’una revista acadèmica de prestigi reafirma la importància d’aquesta obra en la preservació i divulgació de la història del cooperativisme i posa en valor la tasca de la Cooperativa La Granadella com a actor clau del sector agrícola i social del territori.
El llibre esdevé una eina per aprofundir en la història del cooperativisme i en el context socioeconòmic que ha marcat el desenvolupament de la Catalunya rural durant els darrers cent anys.