RECOMANACIONS DE CONSERVACIÓ DE L’OLI

Des del moment de la recollida de l’oliva, posterior elaboració i envasat de l’oli fins al al seu consum està sotmès a un procés d’oxidació que cal minimitzar-lo al màxim. Preservar-lo per mantenir inalterables les seves qualitats organolèptiques i nutritives.  

L’oli verge extra Degustus s’envasa sota comanda, aquest fet permet mantenir l’oli en excel·lents condicions. Reposa en cups soterrats de ceràmica vitrificada a una temperatura constant i no superior a 20º, apartat de la llum solar directa i sense contacte amb l’aire (evita oxidació).

Com conservar l’oli? | Consells

  • Evitar l’exposició a la llum solar directa.
  • Evitar temperatures elevades. (Per sota dels 7º, l’oli es comença a gelar, fet natural i que no comporta cap alteració). -
  • Si volem guardar l’oli d’una forma més òptima​, ​podem congelar-lo, aquest fet no alterarà el seu volum ni propietats.
  • Es recomana rentar periòdicament els recipients on posem l’oli, ja que les restes d’oli que queden al recipient s’oxiden al pas del temps i poden accelerar aquest procés al nou oli que hi afegim.

 


Cal tenir en compte que l’oli és un producte viu, i que per tant es manifesta un procés de canvi/ maduració en les seves propietats. El color de l’oli passa dels grocs verdosos als grocs daurats. També podem percebre una disminució de la seva intensitat aromàtica i dels atributs amargs.

Des de la Cooperativa de La Granadella volem posar en valor les grans virtuts de l’oli verge extra. Les recomanacions per preservar-lo en bon estat, els seus usos i conèixer de primera mà el seu procés d’elaboració ens farà ser més crítics i més exigents a l’hora de valorar un oli.

Estàndards de qualitat Degustus

Tots els nostres productes Degustus es sotmeten a la valoració del Panell de Tast Oficial d'olis Verges d'oliva de Catalunya per garantir el compliment de la normativa que regula els olis VERGE EXTRA.