Compres superiors a 80 € enviament gratuït. (Catalunya)

COM FER UN TAST D’OLI DEGUSTUS

L’equip Degustus recomana fer un tast de l’oli per conèixer totes les propietats organolèptiques de l’oli, els seus atributs olfactius i gustatius.

Recomanació #Degustus:
​ Hi ha copes de cata homologades, però podem utilitzar petits gots de vidre on hi posarem l’oli que volem tastar. Per tal de poder apreciar bé els aromes, cal que aquest estigui a una temperatura d’entre 24º - 28º.

UN TAST D’OLI DEGUSTUSLa cata d’oli consta de​ 2 fases​ :

1 -Olfactiva

Es tapa la copa/ got i es mou per a que l’oli desprengui els seus aromes. Posteriorment n’olorarem amb deteniment l’interior. Com més educat (olfactivament parlant) estigui el nas, més quantitat de sensacions olfactives es podran distingir. La intensitat d’aquestes ens donarà el grau d’afruitat i podem descobrir els aromes secundaris, (poma, plàtan, tomata...

2- Gustativa

Dins de la fase gustativa ens posarem una mica d’oli a la boca, i el repartirem per damunt de la llengua per les diferents zones gustatives i el deixarem una estona per apreciar-ho bé​. Això ens permet detectar els tons amargs, picants, dolços… Podem intensificar la percepció inspirant una mica d’aire amb la boca entreoberta (retronasal), en uns segons podem apreciar els aspectes positius o negatius de l’oli i la seva intensitat.