Oli Degustus
100% d’olives arbequines, suc d’olives de la nostra terra.
TIPUS D’OLI D’OLIVA
● Oli d’oliva verge extra.
LA VARIETAT
L’essència de l’oli Degustus és, sense cap mena de dubte, la seva procedència. La varietat d’olives que utilitzem per elaborar tots els nostres productes és l’ARBEQUINA.
Una varietat autòctona molt ben adaptada a la zona on estem ubicats, ja que al considerar-se una varietat rústica, s’adapta molt bé a les condicions climàtiques adverses, com ara les gelades a l’hivern i a la manca d’aigua, tot i comptar en algunes finques amb reg de suport.
Les olives són de tamany petit, de forma rodona i durant el seu procés de maduració passen del color verd, al groc i al violaci per acabar en el negre.
Els olis elaborats amb aquesta varietat són afruitats, amb tons grocs - verdosos, equilibrats i rics en aromes secundàries que ens recorden a la poma, el plàtan, la tomata, l’ametlló i altres notes frutals.
Cal remarcar que l’oli d’oliva arbequina és un dels més apreciats, tant dins del panorama nacional com en el mercat exterior (exportació).
CARACTERÍSTIQUES DEL NOSTRE OLI/ PRODUCTES
L’oli Degustus, així com la resta de productes que elaborem a la Cooperativa de La Granadella, són el resultat d’anys d’experiència i un reconeixement al compromís de la feina ben feta.
Vetllem per oferir la màxima qualitat en tota la gamma de productes Degustus, ja que la qualitat és la premissa principal del nostre savoir faire. Elaborem totes les nostres referències respectant les millors tècniques i abogant sempre per la bona praxis.
Selecció del fruit acurada, collita en el punt òptim de maduració, rapidesa entre la collita i la molturació de les olives, extracció en fred, conservació en cups soterrats, entre altres.
Afegim també, que l’orografia i la climatologia de les nostres terres de cultiu ens aporta al fruit de les nostres oliveres, un contingut molt superior en antioxidants.
El procés de recol·lecció, molturació i conservació de l’oli Degustus garanteix la conservació dels antioxidants (Vitamina A, Vitamina E i polifenols) i també conserva intactes els àcids grassos (oleic, linoleic i linolènic).
CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES
OLFACTIVES
Cada varietat d’oliva té la seva singularitat, concretament la varietat que utilitzem en els nostres olis, l’arbequina, ens aporta característiques i propietats organolèptiques molt preuades pels amants de la bona cuina.
El fet de produir un oli monovarietal d’arbequina ens ofereix matisos, aromes i sabors molt destacats. Els olis d’oliva arbequina posseeixen gran intensitat aromàtica i una complexitat d’aromes secundaris. En funció de la climatologia de l’any, els amargs i els tons picants poden tenir diferents intensitats, variant els matisos de l’oli, encara que malgrat tot, podem definir-lo com un oli harmoniós, complexe en nas i de fàcil entrada en boca, amb una posterior intensificació dels seus atributs.
A banda dels atributs picants, amargs i dolços, també podem descobrir-hi altres aromes secundaris com ara notes de poma i fruites madures, tons herbacis frescos, també de tomaquera i carxofa. Matisos que ens recorden al fonoll, al plàtan i punts ametllats. Aromes que poden ser-hi presents en més o menys intensitat.
Tots els lots elaborats i envasats per la Cooperativa La Granadella, com oli Degustus, son analitzats pel Panell de Tast Oficial d'olis Verges d'oliva de Catalunya per garantir la seva qualitat.