Compres superiors a 80 € enviament gratuït. (Catalunya)

Oli Degustus

100% d’olives arbequines, suc d’olives de la nostra terra.

TIPUS D’OLI D’OLIVA

100% d’olives arbequines

Oli d’oliva verge extra.
Es denomina oli verge extra a l’oli que s’obté directament de les olives mitjançant procediments mecànics. Oli de qualitat superior lliure de defectes, sense additius ni refinaments de cap tipus i una acidesa menor del 0,8%. En definitiva, l’oli verge extra és un suc de la polpa de les olives amb una aroma i sabor excel·lents.  

Oli d’oliva verge
L’oli verge és l’oli que s’obté també de les olives mitjançant procediments mecànics, també en diríem ‘suc d’oliva’ natural. Però en aquest cas, no està lliure de defectes, si aquests són d’intensitat lleu i l’acidesa pot arribar fins al 2%​. 

Oli d’oliva (Refinats d’olis llampants o de sansa)
Denominem oli d’oliva als olis de qualitat inferior, que provenen d’olis refinats ​que es sotmeten a diferents procediments físics i químics. De no ser pels dissolvents orgànics que n’extreuen els mals sabors i olors, i els pigments colorants, no serien aptes per al consum. Aquests procediments extreuen tots els atributs i virtuts a l’oli, per tant, s’ha d’afegir un petit percentatge d’oli verge o verge extra (10%) per tal que es pugui consumir.  


LA VARIETAT


L’essència de l’oli Degustus és, sense cap mena de dubte, la seva procedència. La varietat d’olives que utilitzem per elaborar tots els nostres productes és l’ARBEQUINA.     

Una varietat autòctona molt ben adaptada a la zona on estem ubicats, ja que al considerar-se una varietat rústica, s’adapta molt bé a les condicions climàtiques adverses, com ara les gelades a l’hivern i a la manca d’aigua, tot i comptar en algunes finques amb reg de suport.     

Les olives són de tamany petit, de forma rodona i durant el seu procés de maduració passen del color verd, al groc i al violaci per acabar en el negre.    

Els olis elaborats amb aquesta varietat són afruitats, amb tons grocs - verdosos, equilibrats i rics en aromes secundàries que ens recorden a la poma, el plàtan, la tomata, l’ametlló i altres notes frutals.

Cal remarcar que l’oli d’oliva arbequina és un dels més apreciats, tant dins del panorama nacional com en el mercat exterior (exportació).

CARACTERÍSTIQUES DEL NOSTRE OLI/ PRODUCTES

L’oli Degustus, així com la resta de productes que elaborem a la  Cooperativa de La Granadella, són el resultat d’anys d’experiència i un  reconeixement al compromís de la feina ben feta.

Vetllem per oferir la màxima qualitat en tota la gamma de productes  Degustus, ja que la qualitat és la premissa principal del nostre ​savoir faire. Elaborem totes les nostres referències respectant les millors tècniques i  abogant sempre per la bona praxis.

Selecció del fruit acurada, collita en el punt òptim de maduració, rapidesa  entre la collita i la molturació de les olives, extracció en fred, conservació en cups soterrats, entre altres.

Afegim també, que l’orografia i la climatologia de les nostres terres de cultiu ens aporta al fruit de les nostres oliveres, un contingut molt superior en antioxidants.

El procés de recol·lecció, molturació i conservació de l’oli Degustus  garanteix la conservació dels antioxidants (Vitamina A, Vitamina E i polifenols) i també conserva intactes els àcids grassos (oleic, linoleic i  linolènic).   

CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES

OLFACTIVES


Cada varietat d’oliva té la seva singularitat, concretament la varietat que  utilitzem en els nostres olis, ​l’arbequina​, ens aporta característiques i  propietats organolèptiques molt preuades pels amants de la bona cuina.

El fet de produir un oli monovarietal d’arbequina ens ofereix matisos,  aromes i sabors molt destacats. Els olis d’oliva arbequina posseeixen gran intensitat aromàtica i una complexitat d’aromes secundaris. En funció de la climatologia de l’any, els amargs i els tons picants poden tenir diferents intensitats, variant els matisos de l’oli, encara que malgrat tot, podem definir-lo com un oli harmoniós, complexe en nas i de fàcil entrada en  boca, amb una posterior intensificació dels seus atributs​.

A banda dels atributs picants, amargs i dolços, també podem descobrir-hi altres aromes secundaris com ara notes de poma i fruites madures, tons herbacis frescos, també de tomaquera i carxofa. Matisos que ens recorden al fonoll, al plàtan i punts ametllats. Aromes que poden ser-hi presents en més o menys intensitat.

Tots els lots elaborats i envasats per la Cooperativa La Granadella, com oli  Degustus, son analitzats pel Panell de Tast Oficial d'olis Verges d'oliva de  Catalunya per garantir la seva qualitat.