Compres superiors a 80 € enviament gratuït. (Catalunya)

Oli Degustus

100% d’olives arbequines, suc d’olives de la nostra terra.

TIPUS D’OLI D’OLIVA

100% d’olives arbequines

● Oli d’oliva verge extra.
Es denomina oli verge extra a l’oli que s’obtĂ© directament de les olives mitjançant procediments mecĂ nics. Oli de qualitat superior lliure de defectes, sense additius ni refinaments de cap tipus i una acidesa menor del 0,8%. En definitiva, l’oli verge extra Ă©s un suc de la polpa de les olives amb una aroma i sabor excel·lents.  

● Oli d’oliva verge
L’oli verge Ă©s l’oli que s’obtĂ© tambĂ© de les olives mitjançant procediments mecĂ nics, tambĂ© en dirĂ­em ‘suc d’oliva’ natural. PerĂČ en aquest cas, no estĂ  lliure de defectes, si aquests sĂłn d’intensitat lleu i l’acidesa pot arribar fins al 2%​. 

● Oli d’oliva (Refinats d’olis llampants o de sansa)
Denominem oli d’oliva als olis de qualitat inferior, que provenen d’olis refinats ​que es sotmeten a diferents procediments físics i químics. De no ser pels dissolvents orgànics que n’extreuen els mals sabors i olors, i els pigments colorants, no serien aptes per al consum. Aquests procediments extreuen tots els atributs i virtuts a l’oli, per tant, s’ha d’afegir un petit percentatge d’oli verge o verge extra (10%) per tal que es pugui consumir.  


LA VARIETAT


L’essĂšncia de l’oli Degustus Ă©s, sense cap mena de dubte, la seva procedĂšncia. La varietat d’olives que utilitzem per elaborar tots els nostres productes Ă©s l’ARBEQUINA.     

Una varietat autĂČctona molt ben adaptada a la zona on estem ubicats, ja que al considerar-se una varietat rĂșstica, s’adapta molt bĂ© a les condicions climĂ tiques adverses, com ara les gelades a l’hivern i a la manca d’aigua, tot i comptar en algunes finques amb reg de suport.     

Les olives són de tamany petit, de forma rodona i durant el seu procés de maduració passen del color verd, al groc i al violaci per acabar en el negre.    

Els olis elaborats amb aquesta varietat són afruitats, amb tons grocs - verdosos, equilibrats i rics en aromes secundàries que ens recorden a la poma, el plàtan, la tomata, l’ametlló i altres notes frutals.

Cal remarcar que l’oli d’oliva arbequina Ă©s un dels mĂ©s apreciats, tant dins del panorama nacional com en el mercat exterior (exportaciĂł).

CARACTERÍSTIQUES DEL NOSTRE OLI/ PRODUCTES

L’oli Degustus, així com la resta de productes que elaborem a la  Cooperativa de La Granadella, són el resultat d’anys d’experiùncia i un  reconeixement al compromís de la feina ben feta.

Vetllem per oferir la mĂ xima qualitat en tota la gamma de productes  Degustus, ja que la qualitat Ă©s la premissa principal del nostre ​savoir faire. Elaborem totes les nostres referĂšncies respectant les millors tĂšcniques i  abogant sempre per la bona praxis.

SelecciĂł del fruit acurada, collita en el punt ĂČptim de maduraciĂł, rapidesa  entre la collita i la molturaciĂł de les olives, extracciĂł en fred, conservaciĂł en cups soterrats, entre altres.

Afegim tambĂ©, que l’orografia i la climatologia de les nostres terres de cultiu ens aporta al fruit de les nostres oliveres, un contingut molt superior en antioxidants.

El procĂ©s de recol·lecciĂł, molturaciĂł i conservaciĂł de l’oli Degustus  garanteix la conservaciĂł dels antioxidants (Vitamina A, Vitamina E i polifenols) i tambĂ© conserva intactes els Ă cids grassos (oleic, linoleic i  linolĂšnic).   

CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES

OLFACTIVES


Cada varietat d’oliva tĂ© la seva singularitat, concretament la varietat que  utilitzem en els nostres olis, ​l’arbequina​, ens aporta caracterĂ­stiques i  propietats organolĂšptiques molt preuades pels amants de la bona cuina.

El fet de produir un oli monovarietal d’arbequina ens ofereix matisos,  aromes i sabors molt destacats. Els olis d’oliva arbequina posseeixen gran intensitat aromàtica i una complexitat d’aromes secundaris. En funció de la climatologia de l’any, els amargs i els tons picants poden tenir diferents intensitats, variant els matisos de l’oli, encara que malgrat tot, podem definir-lo com un oli harmoniós, complexe en nas i de fàcil entrada en  boca, amb una posterior intensificació dels seus atributs​.

A banda dels atributs picants, amargs i dolços, també podem descobrir-hi altres aromes secundaris com ara notes de poma i fruites madures, tons herbacis frescos, també de tomaquera i carxofa. Matisos que ens recorden al fonoll, al plàtan i punts ametllats. Aromes que poden ser-hi presents en més o menys intensitat.

Tots els lots elaborats i envasats per la Cooperativa La Granadella, com oli  Degustus, son analitzats pel Panell de Tast Oficial d'olis Verges d'oliva de  Catalunya per garantir la seva qualitat.