FLAM D'OLIVADA I TARONJA
Partager
#ReceptesDegustus 👩🏻🍳 | Treu el cuinetes que portes dins!
Anima't amb la dolça recepta que et mostrem en aquest post! 🍮 Una versió innovadora d'un postre típic i senzill de fer que farà salivar a qualsevol.
· Ingredients (per 2 persones) ·
Ous | 2 u
Llet | 1 got
Sucre | 40 g
Dolç olivada | 50 g
Pell taronja | 1 u
__________
· Pel caramel ·
Sucre | 100 g
Aigua | 60 ml
1. Batrem els ous i seguidament afegirem el sucre i la ralladura de la pell d'una taronja.
2. Barregem bé! Agreguem el dolç d'olivada, barregem, i seguidament la llet.
Barregem fins obtenir una massa homogènia.
3. Per a fer el caramel, posarem l'aigua i el sucre en una paella a foc mig. Ho anirem removent per tal de que no s'enganxi o cristal·litzi.
4. Quan tinguem el caramel daurat i uniforme, l'abocarem directament al fons dels gots.
5. Seguidament, amb cura, omplirem els gots amb la massa.
6. Courem els flams de manera INDIVIDUAL al microones a mitja potència 2 minuts.
7. Un cop transcorreguts, l'hem de deixar reposar 2 minuts (el temps perfecte per coure l'altre flam, i així successivament).
8. Un cop cuits, els hem de deixar reposar 2 hores més en nevera.
9. Els desmotllarem i llestos per gaudir!
Si voleu, podeu acompanyar-lo amb uns gallons de taronja, ametlles laminades i/o nata montada.
No oblideu que podeu etiquetar-nos a Instagram @cooperativalagranadella a les publicacions i stories quan utilitzeu els nostres productes amb el hashtag #ReceptesDegustus.
Recepta de Francesc Baudilio.