Arriba la 10a edició de la Fira de l’Oli de la Granadella, la Primera Premsada
Compartir
Els pròxims 26 i 27 d'octubre tindrà lloc la desena edició de la Fira de l'Oli de la Granadella, la Primera Premsada, un esdeveniment consolidat que dona la benvinguda a l’oli de la nova collita a través de diferents propostes gastronòmiques i artístiques.
El dissabte 26 d'octubre, la jornada s'iniciarà a la tarda amb una sessió tècnica titulada "Del secà al regadiu: la resiliència d'una comarca", que inclourà la presentació de l'oli d'oliva arbequina verge extra de la collita avançada 2024/25 a càrrec de la Cap del Panell de Tast Oficial d’Olis de Catalunya, Àngels Calvo, i l’apadrinament de l’oli nou pel meteoròleg Eloi Cordomí. A més, s'estrenarà el documental "Terra Verge Extra", sobres les Garrigues Altes. La jornada finalitzarà amb un maridatge gastronòmic amb oli nou Degustus.
El diumenge 27, es durà a terme la 7a caminada entre oliveres a primera hora del matí, i, al llarg del dia, els assistents podran gaudir de la fira de productes de proximitat i tallers artesanals. També hi haurà el tradicional esmorzar de brasa i s'organitzaran visites guiades al Museu de l'Oli de Catalunya i al molí de la Cooperativa de la Granadella, a més d'un vermut musical amb el grup Vi blanc.
Aquest cap de setmana serà una gran oportunitat per conèixer i gaudir de la cultura de l'oli d'oliva verge extra de la Granadella, en un ambient festiu que combina tradició i gastronomia.