Arriba la 10a edició de la Fira de l’Oli de la Granadella, la Primera Premsada

Arriba la 10a edició de la Fira de l’Oli de la Granadella, la Primera Premsada

Els pròxims 26 i 27 d'octubre tindrà lloc la desena edició de la Fira de l'Oli de la Granadella, la Primera Premsada, un esdeveniment consolidat que dona la benvinguda a l’oli de la nova collita a través de diferents propostes gastronòmiques i artístiques.

El dissabte 26 d'octubre, la jornada s'iniciarà a la tarda amb una sessió tècnica titulada "Del secà al regadiu: la resiliència d'una comarca", que inclourà la presentació de l'oli d'oliva arbequina verge extra de la collita avançada 2024/25 a càrrec de la Cap del Panell de Tast Oficial d’Olis de Catalunya, Àngels Calvo, i l’apadrinament de l’oli nou pel meteoròleg Eloi Cordomí. A més, s'estrenarà el documental "Terra Verge Extra", sobres les Garrigues Altes. La jornada finalitzarà amb un maridatge gastronòmic amb oli nou Degustus.

El diumenge 27, es durà a terme la 7a caminada entre oliveres a primera hora del matí, i, al llarg del dia, els assistents podran gaudir de la fira de productes de proximitat i tallers artesanals. També hi haurà el tradicional esmorzar de brasa i s'organitzaran visites guiades al Museu de l'Oli de Catalunya i al molí de la Cooperativa de la Granadella, a més d'un vermut musical amb el grup Vi blanc.

Aquest cap de setmana serà una gran oportunitat per conèixer i gaudir de la cultura de l'oli d'oliva verge extra de la Granadella, en un ambient festiu que combina tradició i gastronomia.

Regresar al blog

Regala Degustus