La Fira de l'Oli de la Granadella ‘La Primera Premsada’ conclou amb èxit en la seva 10a edició

La Fira de l'Oli de la Granadella ‘La Primera Premsada’ conclou amb èxit en la seva 10a edició

La Granadella ha tancat aquest migdia la desena edició de la Fira de l’Oli de la Granadella La Primera Premsada, un esdeveniment que s'ha consolidat com una de les cites clau del calendari oleícola a Catalunya en ser el que dona el tret de sortida a les fires i festes de l’oli nou. Aquesta edició ha destacat, un cop més, per la gran afluència de públic i per estar centrada en el canvi climàtic i el reg de suport, a banda de les activitats que fomenten la cultura de l’oli.

El president de la Cooperativa La Granadella, Ramon Barrull, ha celebrat que un any més la fira hagi estat un èxit. “Avui totes les propostes han tingut molt bona acollida”, mentre que la jornada tècnica d’ahir “ens va permetre explicar el caràcter del pagès de la comarca, la resiliència, a través del documental, que va agradar molt”. Pel que fa a la venda de l’oli nou de collita avançada, Barrull ha destacat que s’han venut més de 6.000 litres, però “com que la producció era limitada, hem esgotat les existències”. “Aquest fet demostra la bona rebuda d’aquest producte entre els consumidors, que ja l’esperaven”, ha afegit.

La jornada d’avui ha donat el tret de sortida amb la 7a edició de la Caminada entre oliveres, organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes, i, seguidament, l'esmorzar de brasa amb oli nou verd ha tingut una bona acollida. Al llarg del matí, l'ambient ha estat animat per la fira de productes de proximitat i els tallers artesanals de ceràmica i vidre, així com per les visites guiades al Museu de l'Oli de Catalunya, amb la maquinària original del 1920, i al molí nou de la Cooperativa. El vermut musical a càrrec del grup Vi Blanc ha tancat la celebració.

Prèviament, ahir, es va dur a terme la jornada tècnica Del secà al regadiu: la resiliència d’una comarca, centrada en el futur de la comarca davant el canvi climàtic i la importància del reg de suport per al cultiu de l’olivera. En el marc d’aquesta jornada, es va presentar el documental Terra Verge Extra, acompanyat d’una xerrada sobre el futur del clima a la comarca, a càrrec del meteoròleg Eloi Cordomí, qui va apadrinar l’oli de la nova collita. També es va presentar aquest oli nou, de la mà de la cap del Panell de Tast Oficial d’Olis de Catalunya, Àngels Calvo, i es va entregar el Premi Primera Premsada a l’enginyer agrònom, Miquel Àngel Solé per la seva trajectòria professional vinculada a la comarca.

Amb aquesta edició, la Fira de l’Oli de la Granadella La Primera Premsada ha reafirmat la seva posició de referència. A més, ha aconseguit, un any més, posar en valor l'alta qualitat del producte estrella de la comarca.

Torna al bloc

Regala Degustus